Scrolla

Studentgården i Skanör

Adress: Kyrkogatan 3, 23930 Skanör
Telefon: 046-38 49 00
E-post: anna.toorn@af.lu.se
Hemsida: www.af.lu.se

Lunds studenter har ett alldeles eget sommar- och vinterpalats i det pittoreska Skanör. Hit åker AF-utskott, studentnationer och andra föreningar för att umgås, planera eller bara för att koppla av från studierna!

I utkanten av Skanör, där den gamla staden möter flommen, bodde en gång Edla och John af Klercker. Edla var professor i Köpenhamn och John ”privatdocent” i botanik. Från sitt stora hus kunde de låta sina blickar vandra över den lilla småstaden med kyrkan och rådhuset, över den rika flommen och möta havet i söder. 1938 donerade Edla gården till Akademiska Föreningen och Lunds studenter, för studier och social samvaro som det hette i gåvobrevet.

Studentgården i Skanör utgörs av ett stort hus som byggdes 1885 med tillhörande grönskande trädgård. Här finns en unik atmosfär som är svår att hitta någon annanstans och som Lunds studenter har njutit av i generationer. Studentgården är en stiftelse som tillhör Akademiska Föreningen och sköts av en förvaltningsnämnd och av den student som valts till dess förman. Därför både sköts och besöks Studentgården nästan uteslutande, med undantag av vaktmästaren Mats, av studenter vilket ger gården dess unika, studentikosa atmosfär.

Information:

Bäddar
På Studentgården i Skanör finns 36 sovplatser fördelade på tretton mysiga rum. Rummen består av tre 4-bäddsrum, fyra 3-bäddsrum och sex 2-bäddsrum. Sängarna är av enklare sort och utgörs både av enkelsängar och våningssängar. På rummen finns täcken och kuddar, men gästerna måste ha med sig egna sängkläder såsom lakan eller sovsäck.

Duschar, toaletter och bastu
Bastu finns till förfogande på Studentgården. I samband med denna finns även fyra duschar och fyra toaletter. Utöver dessa toaletter finns också två mindre, en på övervåningen och en på bottenvåningen. På gården finns även tvättmaskin och torkskåp. Om man vill utnyttja bastu och duschar på Studentgården får man själv ta med sig handduk och duschartiklar.

Köket
I det nyrenoverade köket finns det all utrusning man kan tänkas behöva under sin vistelse. Köket är utrustat med två stora spisar med ugnar, stort kylskåp, restaurangdiskmaskin, mikrovågsugn, kaffe- och vattenkokare. I hallen vid entrén mot trädgården finns även kyl för drycker och frys.  Porslin, glas och bestick finns för ca 35-40 personer.

Allmänna utrymmen
På Studentgården finns det flera samlingsrum av olika storlek och karaktär. På nedervåningen finns den stora Matsalen där man kan sitta ca 35 personer och Röda Kabinettet för mindre, mysigare samtal. På övervåningen finns Salongen och Biblioteket där man kan vara mellan 10-30 personer för samtal och umgänge. Samtliga rum är inredda med trevliga och bekväma möbler och det finns piano i både Matsalen och Salongen. I hallen till Salongen finns det även många sällskapsspel att roa sig med. Om man vill ha konferens så finns det möjligheter för detta på Studentgården. Bland utrusningen finns OH-apparat, projektor, duk och stora bädderblock. Om man är intresserad av att låna utrustningen så hör man av sig i förväg.

Trädgården och utemiljöer
Studentgården har en stor trädgård med många intressanta och sällsynta växter. I trädgården finns även en stenlagd yta närmast huset där man kan sitta stora sällskap i våra trevliga utemöbler. Grillar finns även att tillgå och dessa ska rengöras efter att man använt dem.

Studentgården ligger naturskönt med närhet till flommen och den gamla borgruinen. Havet och stranden når du efter cirka 10 minuters promenad från huset.

Studentgården har även ett stort tält som man kan hyra om man vill ha fest för många ute i trädgården.

Övrigt
På gården finns trådlöst internet som är fritt att använda. (Tyvärr är inte alltid signalen så stark så att man får ha lite överseende med det.) Städutrustning och städinstruktioner finns och varje sällskap ska städa gården efter sin vistelse.

När man hyr Studentgården är det viktigt att tänka på att huset ligger i en tätort vilket betyder att man måste respektera grannarna och inte spela för hög musik på nätterna, skräpa ner etc.

Var?
Studentgården ligger på Kyrkogatan 3, ett hundratal meter från Skanörs kyrka. Om du inte har tillgång till bil finns bra kollektivtrafikförbindelser mellan Lund och Skanör.

Kontakt/Bokning/Priser

Under terminstid
För vistelse på Studentgården från den 15 augusti till den 15 juni gäller självhushållning och dygnshyra. Bokning av Studentgården sker under terminstid till AF:s sekreterare Anna Töörn.
Telefon: 046-38 49 00

Kontakt Förman
Telefon: 070-676 58 18
E-post: studentgarden@af.lu.se

Priser under terminstid

Medlem i Studentlund:

  • Vardagar: 2.700 kr per dygn
  • Fre-lö, lö-sö: 3.400 kr per dygn

Särskild medlem i Akademiska Föreningen:

  • Vardagar: 4.200 kr per dygn
  • Fre-lö, lö-sö: 4.900 kr per dygn

För mer information och frågor om Studentgården maila till anna.toorn@af.lu.seeller studentgarden@af.lu.se.

Välkomna!