Blekingska Nationen

Blekingska Nationen

Blekingska Nationen grundades 1697, så vi har mer än en 300-årig historia att luta oss tillbaka på. Blekingska är en av Lunds mindre nationer, vilket gör det lätt för dig som ny student att komma in i gemenskapen. Vi kan erbjuda dig ett lika brett utbud som de större nationerna med verksamhet nära nog alla dagar i veckan. På Blekingska har vi har sittningar, pub, klubb, liveband, innebandy och också en nationskör tillsammans med Kalmars och Wermlands nationer. Det är bara några av de möjligheter som vi erbjuder.

Varje november håller vi Blekingska Nationens bal: Höstblotet. Den brukar vara en oförglömlig upplevelse för alla som kommer på sittningen, så väl som för de som endast kommer på eftersläppet.

Blekingska har sedan 1994 drivit en av södra Sveriges mest intressanta musikscener där vi bland annat haft band som Alphaville, Broder Daniel, Håkan Hellström, The Ark,  Timbuktu, Billie the Vision and the Dancers, The Cardigans och bob hund.

På fredagar är det nattklubb på Blekingska Nationen! Det är två klubbar som turas om: Den legendariska klubben Indigo som lever vidare som Lunds äldsta popklubb och Heartbeats som är nischad mot elektronisk musik. Som medlem har du alltid rabatt på inträdet, både på konserter och klubbar.

Välkommen till oss, Blekingska Nationen, nationen på väster.

Blekingska Nationen

Måsvägen 11, 227 33 Lund

E-post. expen@blekingska.se | Hemsida. www.blekingska.se