Ordkonst

Ordkonst

Ordkonst är utskottet för dig som är intresserad av litteratur, vad du än lägger i begreppet.
Tidskriften Ordkonst
Fyra gånger om året ger vi ut den litterära tidskriften Ordkonst. Varje nummer innehåller prosa, poesi, essäistik, bildkonst och kritik på olika teman. Inför varje nummer publicerar vi en utlysning där vi presenterar temat, och de inkomna bidragen läses sedan anonymt av redaktionen som väljer ut vilka som publiceras i tidskriften. Håll utkik på vår hemsida och vår facebook för kommande utlysningar och skicka in ditt bidrag! Vi söker också nya redaktörer ungefär en gång per läsår, ifall du är intresserad av att vara med och göra tidningen.

Skrivarcirkel

Ordkonst driver flera skrivcirklar, för dig som skriver prosa eller poesi och vill utvecklas i ditt skrivande genom skrivövningar, läsning och respons. Skrivcirklarna träffas varannan vecka för att diskutera deltagarnas texter, och göra gemensamma skrivövningar. Är du intresserad av att gå med i en skrivcirkel? Hör av dig till skrivcirkel@ordkonst.nu! Vi söker både deltagare till cirklarna och nya cirkelledare.
 
Läsecirkel
I Ordkonsts läsecirkel väljer vi gemensamt ut en bok och träffas sedan ungefär en gång i månaden för att fika och diskutera vår läsning. Cirkelledare är Albin Westermark och Olof Bärtås. Är du intresserad av att gå med i läsecirkeln? Hör av dig till hej@ordkonst.nu!

ordkonst.nu
På vår hemsida publicerar vi utlysningar, webbexklusiva texter och utdrag ur tidskriften. Nu senast har vi under sommaren 2021 publicerat en kulturkritikserie, där en av redaktörerna för tidskriften skrivit en text om aktuell kultur. Via hemsidan kan du också teckna en prenumeration på tidningen och få dem hem till brevlådan fyra gånger om året!

Vill du engagera dig i AF:s litteraturutskott är det bara att skicka ett mail till hej@ordkonst.nu eller prata med oss på releasefesterna för tidskriftsnumren. Besök gärna hemsidan och läs mer!

Kontaktuppgifter