Bleckhornen

Bleckhornen

AcademiMusicCorpset Bleckhornen är Lunds äldsta studentorkester, grundad 1956. Orkestern tillsammans med Baletten Baletten spelar och dansar till blåsmusik i alla genrer och i alla tänkbara och icke tänkbara sammanhang. Ambitionen är att kombinera god musikalitet med studentikosa spexerier. Sättningen är en typisk studentorkestersättning fast med dubbelt rörblad och utan banjo. Vi känns igen på de vita kläderna och på färgkombinationen vita prickar på röd botten.
Höjdpunkten på året är vår Julkoncert, som ges i Stora salen på Akademiska Föreningen, då vi klär upp oss i frack och långklänning istället för vår annars mycket stilfulla vita uniform. Förutom Julkoncerten så åker vi på studentorkesterfestival i antingen Linköping eller Uppsala på våren och på sommaren åker vi utomlands tillsammans.
Bleckhornen disponerar klubblokalen Tarmen med lokaler för styrelse, social samvaro, samlingar och möten. Där inryms även notarkivet, med mer än tusen arrangemang av egna och andras pennor.
Vi är inte en fakultetsbunden förening utan alla studerande vid Lunds universitet är välkomna i vårt glada gäng. Orkesterrepetitioner har vi varje torsdag klockan 18.45, oftast i Kapellsalen på Palæstra et Odeum, och balettrepetitioner varje tisdag 19.45 på Vårfruskolan.
Bleckhornens devis är Vadsomhelst i blåsmusik, Varsomhelst, Närsomhelst, Hursomhelst, Helst!
Fjång!

Kontaktuppgifter