Bella Voce

Bella Voce
Bella Voce – Lunds studentsångerskor är en fyrstämmig damkör som startade år 2000 och som sedan 2014 leds av Victoria Söderberg. Genom vår varierade repertoar, som sträcker sig från klassisk svensk körmusik till folkmusikaliska tongångar från världens alla hörn och till mer välkända populärmuskaliska inslag, har Bella Voce etablerat sig som en av Lunds mest färgstarka körer. Tillsammans jobbar vi i Bella Voce för att för att driva damkören framåt och för att damkör ska få ta en större plats i Lund och i världen.
Kören ger minst en större konsert per termin och har återkommande inslag, såsom våra populära och stämningsfulla luciakonserter i Bosebo kyrka på Kulturen i Lund. Utöver det sjunger på konserter, bröllop och baler men har också bland annat varit hyllningskör till Måns Zelmerlöw när SVT firade Eurovision Song Contest-segern under 2015 och synts på scen under invigningen av Lund Comedy Festival 2015. Våren 2017 deltog Bella Voce för första gången i en internationell körtävling i Assisi, Italien, och kammade hem gulddiplom i a capella-klassen med högst poäng av alla tävlande. Våren 2018 var det dags för körens andra tävling, den här gången under Helsingborgs körfestival, och även då vann Bella Voce guld.
Vi repar på måndagar kl 18.30–21.00 och söker nya medlemmar inför varje termin. Vi tillämpar provsjungning. Ansökan görs via hemsidan, kolla gärna in den om du är sångsugen eller bara nyfiken!
Kontaktuppgifter