Sydskånska Nationen

Sydskånska Nationen

Nationen där musiken spelar roll!

Med en etablerad musiktradition förgyller SSK ditt Lundaliv med det bästa från musikvärlden! Varje helg smäller vi upp dörrarna till klubbar där du kan dansa dig svettig till grymma DJ:s, liveband och feta MC:s. De fyra klubbar som regelbundet huserar på nationen är hiphop- och urbanklubben Svartklubben som kör varannan vecka, Electrified där källaren fylls med vibrerande elektroniska toner, den dansanta popklubben Heartland och slutligen Foxen där man får svänga sina lurviga till soul och funk. Är man sugen på att starta sin egen klubb erbjuder vi konceptet Open Club, där vemsomhelst i Studentlund kan driva en klubb med stöd och hjälp från oss. Kontakta oss för mer information!

Utöver musiken är maten en superb anledning att besöka SSK. Varje torsdag förvandlas källaren till ett mysigt vardagsrum på Torsdagspuben, som erbjuder en gemytlig stämning och mat tillagad med kärlek, samt ett gediget ölutbud.

På tisdagar dukar Afternoon Teasdag upp mysigt fika i äkta engelsk anda med scones, smörgåsar och te. Prisvärd lunch serveras på fredagar, 35 kr för en portion inklusive kaffe och efterrätt. Som den perfekta söndagssysselsättningen kan du även komma och hänga på Kafé Matiné och käka en god måltid och mumsa på bakverk till gratis kvalitéfilm.

SSK rymmer 33 korridorsrum, 3 pentryrum, 6 dubbletter och en massa härliga Sydskåningar.

Sydskånska Nationen

Tornavägen 5, 223 63 Lund

E-post. expen@sydskanska.se | Hemsida. www.sydskanska.se