Sydskånska Nationen

Sydskånska Nationen

Sydskånska är känt som nationen där musiken spelar roll. Det märker du inte minst genom våra klubbar och livespelningar. Vårt roterande klubbkoncept låter oss utforska alla möjliga genrer, såsom hiphop, r’n’b, disco och funk. En gång i månaden håller vi i Osignat – vår pub där osignade band får chansen att briljera på scen.

Även om Sydskånska genomsyras av musiken är det en nation med mycket mer än så! Varje torsdag förvandlas våra lokaler till ett mysigt vardagsrum på Torsdagspuben. På fredagar öppnar Sydskånska upp för Fredagslunchen där det serveras en rejäl lunch för ett billigt pris. För den som vill inleda helgen tidigt är även baren öppen. Som den perfekta söndagssysselsättningen kan du komma och hänga på Kafé Matiné, Sydskånskas egen hemmabio. Den som hellre är aktiv under söndagen kan avsluta veckan med att spela fotboll med oss i Tunahallen.

Förutom vår dagliga verksamheter håller Sydskånska Nationen varje år i större evenemang som vår egna pampiga bal Knävlingagillet och det festivalliknande konceptet Skvalborg, Sydskånskas bidrag till Lunds stora valborgsfirande. Två fantastiska evenemang som du inte vill missa!

Sydskånska har något för alla. Vi är den lilla stora nationen och under vårt tak är alla sydskåningar, oavsett var du kommer ifrån.

Har du några frågor gällande nationen eller livet som lundastudent överlag är du välkommen att kontakta oss på vår mejl: expen@sydskanska.se

Varmt välkomna till Sydskånska – där musiken spelar roll!

Kontaktuppgifter