Sydskånska Nationen

Sydskånska Nationen

Sydskånska är känt som nationen där musiken spelar roll. Det märker du inte minst genom våra klubbar och livespelningar. Vårt roterande klubbkoncept låter oss utforska alla möjliga genrer, såsom hiphop, pop, disco och funk. En gång i månaden håller vi i Osignat – vår pub där osignade band får chansen att briljera på scen.

Även om Sydskånska genomsyras av musiken är det en nation med mycket mer än så! Varje torsdag förvandlas våra lokaler till en mysig ölkällare på Torsdagspuben. På fredagar öppnar Sydskånska upp för Fredagslunchen där det serveras en rejäl lunch för ett billigt pris. För den som vill inleda helgen tidigt är även baren öppen. Varannan tisdag kan du komma och hänga på Kafé Matiné, Sydskånskas egen hemmabio där det serveras pizza och lätta snacks. En fredag varje månaden välkomnar vi Lunds studenter till Bartini, en classy cocktail-bar där vår barmästare bjuder på fantasirika drinkar och god mat.

Förutom vår dagliga verksamheter håller Sydskånska Nationen varje år i större evenemang som vår egna pampiga bal Knävlingagillet och den stora dagsfesten Skvalborg, Sydskånskas bidrag till Lunds valborgsfirande. Två fantastiska evenemang som du inte vill missa!

Sydskånska har något för alla. Vi är den lilla stora nationen och under vårt tak är alla sydskåningar, oavsett var du kommer ifrån.

Har du några frågor gällande nationen eller livet som lundastudent överlag är du välkommen att kontakta oss på vår mejl: expen@sydskanska.se

Varmt välkomna till Sydskånska – där musiken spelar roll!

Kontaktuppgifter