Östgöta Nation

Östgöta Nation

Kära student, varmt välkommen till Lund!

Nu börjar officiellt din tid som Lundastudent, och på Östgöta vill vi inget mer än att du ska kunna göra det mesta av den! Östgöta Nation har funnits sedan 1668 och är därför Lunds allra första nation, belägen mitt i stan – ett stenkast från AF-borgen! Nationen är en mötesplats för alla Lunds studenter och genomsyras av glädje, engagemang och gemenskap. Vår verksamhet är bred och inkluderar allt från pubar till luncher, bruncher och två fantastiska klubbar som vi gärna stoltserar med – vår hiphopklubb Downtown och houseklubb Sunset!

Nationens långa historia har gett oss gott om tradition, och vi arrangerar varje år flera stora evenemang, såsom vårt stora heldagsfirande på Siste April och vår anrika bal Fest Filbyterium Lundense på hösten. Vi är även en av få nationer som arrangerar en egen karneval vart fjärde år, i samband med den stora Lundakarnevalen. På Östgöta Nation kan du engagera dig i matlagning, foto, teknik, idrott, vår kör Ostrochorus och mycket, mycket mer. Det finns något för alla, och alla är välkomna.

Är du novisch och vill skriva in dig eller gå med i vår novischperiod? Vi ligger precis bakom AF-borgen och finns här för att hjälpa dig! Vill du engagera dig, boka sittningar eller undrar över något inom vår verksamhet? Tveka inte att höra av dig! Gilla även Östgöta nations Facebook-sida för att få löpande uppdateringar om vad som händer på nationen.

Varmt välkommen till Lunds första och mest centrala nation!

Kontaktuppgifter