Malmö Nation

Malmö Nation

Malmö Nation – Lunds bästa nation

Malmö Nation karaktäriseras av cirka 90 tjänstemän och 600 funktionärer som alla varje termin
är med och skapar den speciella stämningen och sammanhållning som vi är mycket stolta över på
Malmö Nation. Våra tre ledord är:
Tradition
Gemenskap
Glädje

Många av våra medlemmar kommer ifrån Sveriges större städer. Vi har över 3500 medlemmar i dagsläget vilket gör oss till en av Lunds största nationer. Utöver detta är vi absolut störst när det kommer till att arrangera fester. Vi har haft uppträdanden från artister såsom: Avicii, Kygo, Dada Life, Oskar Linnros, Otto Knows,, John Newman, Thomas Stenström, Myra Granberg, Icona Pop och många fler!

Vi gillar alltid att flytta fram gränserna för vad som är möjligt för en nation att genomföra. Under vårterminen 2022 genomförde vi vår tredje Karneval på nationen – Maxivalen. Under denna helg välkomna vi 6 000 människor som fick ta del av fantastiska framträdanden av bland annat Myra Granberg, Thomas Stenström och Icona Pop!

Inför varje terminsstart välkomnar vi våra nya novischer som väljer att skriva in sig på Malmö Nation med en fantastisk Novischperiod. Detta innefattar en Novischpub där det serveras fantastiska burgare och goda drinkar därtill. Vidare hålls en Novischdag som är en heldag där du med din novischgrupp får ta del av flera olika aktiviteter och tävlingar där vi avslutar kvällen nere på vår kära nattklubb Casanova. Perioden avslutas med storslagen Novischfest som på hösten äger rum på AF-Borgen. Utöver att detta är ett otroligt roligt sätt att komma in i studentlivet i Lund kommer du under denna period skapa minnen och vänner för livet!

Som medlem i Malmö Nation är du välkommen att engagera dig i alla våra utskott. Dessutom så är vi den ENDA nationen i Lund som erbjuder gratis inträde till våra nattklubbar för samtliga av våra medlemmar.

Matutskott såsom Lunch (måndag-fredag), Mangos (onsdagsmiddag), Easy Levin (Pub varannan fredag), Brunch (lördag), Upper East (lyxig lördagsmiddag) och Eventeriet (Lyxiga finsittningar)

Festutskott: Casanova, Sexmästeriet/Husmosteriet, Festmästeriet och Marskalkeriet. Kreativa utskott som Kören, Kapellet (vårt eget husband), Foto och film, DJ-utskottet, Natu (anordnar speciella trivselarrangemang och kulturella aktiviteter), Novischeriet, Idrottsutskottet, Grafik och IT.

Utöver detta anordnar vi dessutom årliga evenemang som Novischfesten varje termin, Visboken, Vårbalen, Golftävlingen, Valborgsyran på Siste April, Första majlunchen, Ålagille och en Siste Novemberlunchen. Som medlem är du välkommen att antingen delta eller vara med att anordna dessa aktiviteter.

Utöver engagemang erbjuder vi även bostäder för studenter. Malmö Nations Bostäder innefattar ca 260 rum centralt i Lund med snabb internetuppkoppling och låga hyror. Vi har totalt 4 st bostadshus i nationens ägo. Ett flertal av våra rum och lägenheter har dessutom fått sig en genomgående renovering på senare år. Att bo på vår nation är en unik möjlighet att få ta del av vår gemenskap och få vänner för livet! Vid frågor angående bostäder är du välkommen att kontakta vår husförman via e-post: husforman@malmonation.com.

För mer info så gilla vår sida på Facebook: Malmö Nation

Eller följ oss på Instagram: malmonation

Annars är ni alltid välkommen att kika förbi och ta en kopp kaffe och fråga oss om allt mellan
himmel och jord!

Välkomna till Lunds bästa och roligaste nation!

Kontaktuppgifter