Kristianstads Nation

Kristianstads Nation

Välkommen till Kristianstads nation!

Vi är Lunds soligaste och fräschaste nation som du hittar strax bredvid LTH, i huset med de prickiga balkongerna. Vi är nationen där solen alltid skiner, men när den skiner extra mycket kanske du vill komma förbi för ett parti volleyboll eller ta ett dopp i vår pool som står öppen för våra aktiva medlemmar.

För den som letar efter en god måltid erbjuder vår pub, lunch, bar och sittningar en mättande och god meny som ackompanjeras av ett av de bredaste dryckessortimentet du kan hitta på någon nation. Vår rymliga lokal är dessutom nyrenoverad och garanterar en avslappnad och härlig miljö. Men vi lovar mer än bara god mat och dryck. Utöver vår restaurangverksamhet ger vi dig möjligheten till fysiska aktiviteter. Det kanske är ett cirkelpass med våra idrottsförmän, fäktning med NATU, klättring eller en vandring för att nämna några aktiviteter. Vi letar alltid efter nya sätt att bredda oss så vi kan erbjuda något för alla våra medlemmar.

På vår nation har vi dessutom vårt alldeles egna spääx som tre gånger om året sätter upp storslagna föreställningar för en slutsåld publik. Där får du chansen att till exempel bygga dekor, sy kostymer, spela i band eller stå på scen och uppträda. Vårt spääx har genom tiderna hållit en hög standard som vi är mycket stolta över.

Under året ser vi även still att anordnad ett antal större evenemang som exempelvis kan vara vår siste-aprilklubb ”Tegelbruket” tillsammans med våra grannar, vår årliga bal snappis i februari eller vår ölmässa i september.

För den som letar efter boende är vårt hus ett bra alternativ. Vi tillhandahåller 45 väldimensionerade rum och fem lägenheter. Alla har tillgång till eget badrum och balkong och lägenheterna har dessutom ett eget kök. Vi är stolta över den kvalité vi erbjuder och över det skick huset har. Vi ser också till att priset ska vara bekvämt för en student som lever på CSN. Stämningen i våra korridorer är dessutom något alldeles extra där du får chansen att träffa dina nya och nära vänner.

Kristianstads nation satsar på att vara en given och välkommande samlingsplats där du och dina vänner kan koppla av eller där du kan hitta nya bekantskaper och få chansen att växa. Oavsett om du tillhör våra mest aktiva eller kommer in som ny student är du lika välkommen hos oss.

Ett, två, tre TJO!

Kristianstads Nation

Tornavägen 7, 223 63 Lund

E-post. expen@krnation.se | Hemsida. www.krnation.se