Kristianstads Nation

Kristianstads Nation

Välkommen till Kristianstads Nation! 

Vi är Lunds soligaste nation och du hittar oss precis bredvid LTH, i huset med de prickiga balkongerna. Vi är nationen där solen alltid skiner, och när den skiner extra mycket kanske du vill komma förbi och spela ett parti volleyboll eller ta ett dopp i vår pool!

Även regniga dagar finns det mycket att göra på Krischan. Vi har en rad utskott så som pub, bar, sittningar och vår temaklubb BRUKET som är lika roliga att besöka som att anordna och vi har dessutom ett av de bredaste dryckessortimenten du kan hitta på någon nation i Lund.

Men vi lovar mer än bara god mat och dryck. Vi organiserar även en massa andra aktiviteter såsom baler och vårt populära spex: Krischanstaspääxet! Där kan du göra allt från att sjunga och dansa till teatersmink eller dekorbygge. Om du känner dig sportig organiserar våra idrottsförmän bland annat volleybollturneringar, vandringar och olika prova på tillfällen för en rad sporter!

På Krischan händer det också en del större evenemang under året. I februari har vi vår årliga bal Snapphanefesten, i september anordnar vi en ölmässa för lokala bryggerier och den sista april håller vi, tillsammans med våra grannationer, ett av Lunds största valborgsfiranden: Tegelbruket!

Det finns även möjlighet att bo hos oss här på nationen! Vi har 45 korridorsrum med privat badrum och balkong samt fem lägenheter med eget kök. Att bo i studentkorridor är en fantastisk upplevelse som du och dina korridorskompisar aldrig kommer glömma!

Här finns kort sagt något för alla och Kristianstads nation välkomnar dig in i vår familj oavsett om du vill bli en av våra mest aktiva medlemmar eller bara svänga förbi någon gång då och då för en öl på Pub Lottas. Vi ser fram emot att träffa dig och om du någonsin glömmer var vi finns någonstans behöver du bara leta efter huset med de prickiga balkongerna!

Ett, två, tre TJO!

Kontaktuppgifter