Helsingkrona Nation

Helsingkrona Nation

Välkomna till Helsingkrona! Vårt motto är ”nationen för alla”! Här hittar du Lunds största gemenskap, och vi är stolta över att kunna erbjuda något som passar alla oavsett om det är vänner, mat, träning eller fest! Helsingkrona Nation karaktäriseras helt enkelt av ett brett utbud av utskott och aktiviteter med en öppen och välkomnande atmosfär.

På Helsingkrona har vi flera utskott som jobbar med att fylla dina år i Lund med minnen och roliga aktiviteter. Tycker du om att röra på dig mycket? Vårt Idrottsutskott erbjuder gruppträningar, handboll och turneringar som är öppna för alla att vara med på. Vi har dessutom ett fotbollslag, FC Helsingkrona, som alltid välkomnar nya spelare! NATU och Novischeriet jobbar för att få både nya och gamla medlemmar att känna sig som hemma här. Du kan även sitta i redaktionen för vår tidning Helsingkroniten, lana på IT-utskottets Hell-hack, eller spexa med Helsingkronaspexet! Anser du att det saknas något i utbudet? Kom med förslag på evenemang du tror skulle göra succé, möjligheterna är oändliga här på Helsingkrona!

Vi är också stolta över vår restaurangverksamhet som vi bedriver. Varje vecka erbjuder vi Kronalunchen på måndagar och tisdagar, Winbladhs Restaurang & Cocktailbar på onsdagskvällar, Fredmans Pub och sittningar på fredagar och Brunch Rise n’ Shine på lördagar. Fredagar innebär också Schlagernatt, Helsingkronas legendariska och populära nattklubb! Antingen kan du besöka oss för att äta och dansa, eller varför inte stå i köket eller baren? Att jobba på Helsingkrona innebär alltid gött häng, gratis mat och TACKSITTNINGAR! En gång i månaden anordnar vi en tacksittning för våra jobbare, en temafest där du får festa loss på äkta HB-vis!
Varje år anordnar Helsingkrona Nation ett antal större fester utöver ordinarie verksamhet. På hösten har vi en stor Novischfest i september och ett par veckor därefter sparkar vi igång balsäsongen med Snörsjöaorden som går av stapeln första helgen i oktober varje år! Under våren styr vi ett av de största valborgsevenemangen i Lund, SUNWING!
Helsingkronagården är nationens fastighet, dels med Huset som har 160 korridorsrum, lägenheter och pentryrum, dels med det nybyggda Tornet som har 69 lägenheter. Helsingkrona Nation tillhandahåller därmed boende till över 350 av våra medlemmar! Vi har dessutom precis tagit de första spadtagen på vårt nya studentbostadshus med ytterligare 60 bostäder!
För oss som nation är det viktigaste att du som besöker oss har kul och hittar vänner för livet! Det spelar ingen roll vem du är, kom och häng med, bli Helsingkronit, vi lovar det blir kul!
Kontaktuppgifter