Helsingkrona Nation

Helsingkrona Nation

Helsingkrona Nation karaktäriseras av ett brett utbud av utskott och aktiviteter med en öppen och välkomnande atmosfär med goda möjligheter att utveckla sina egna idéer!

Som inskriven i Helsingkrona Nation är du välkommen att engagera dig i våra utskott! Sexmästeriet, Helsingkronaspexet, Idrott, NATU, IT, Redaktionen, Internationella sekretariatet, Foto, Gillestugeriet, Novischeriet, FC Helsingkrona och Helsingkrona Handboll söker ständigt nya aktiva medlemmar.

Vårt sexmästeri arbetar varje vecka med att leverera Lunds bästa och mest varierade menyer och dryckessortiment. Veckoschemat lyder: Kronalunchen på måndagar och tisdagar, Winbladhs Restaurang & Cocktailbar på onsdagskvällar, Fredmans Pub och sittningar på fredagar och Brunch Rise n’ Shine på lördagar.

På fredagar har vi även Helsingkronas legendariska nattklubb Schlagernatt, varvat med olika temafester under terminens gång!

Varje år anordnar Helsingkrona Nation ett antal större fester utöver ordinarie verksamhet. På hösten har vi en stor Novischfest i september och ett par veckor därefter sparkar vi igång balsäsongen med Snörsjöaorden som går av stapeln första helgen i oktober varje år! Under våren styr vi tillsammans med Kristianstads Nation och Sydskånska Nationen ett av de största valborgsevenemangen – TEGELBRUKET!

Helsingkronagården är nationens fastighet, dels med Huset som har 160 korridorrum och lägenheter (2:or) samt åtta pentryrum, dels med det nybyggda Tornet som har 69 lägenheter. Helsingkrona Nation tillhandahåller därmed boende till över 350 av våra medlemmar!

Helsingkrona är nationen för alla, där det viktigaste är att man har kul och hittar vänner för livet! Det spelar ingen roll vem du är, kom och häng med! Detta är nationen där alla är välkomna och där vi hjälper varandra. Du är viktig för oss, och vi vill att du ska få ut så mycket som möjligt av Studentlund. Välkommen till oss, välkommen hem!

Helsingkrona Nation

Tornavägen 3, 223 63 Lund

E-post. expen@helsingkrona.se | Hemsida. www.helsingkrona.se