Hallands Nation

Hallands Nation

Hallands Nation är nationen för alla! Här blandas studenter från alla fakulteter i en härlig röra. Vårt hus är alltid fullt av liv och det är lätt att komma in i gemenskapen och lära sig vårt motto; De é kärlek.

Hallands Nation har runt 70 förmän som arbetar för att skapa en trevlig atmosfär och för att du som medlem skall få ut så mycket som möjligt av din studietid i Lund. Hos oss hittar du en av Studentlunds härligaste pubmiljöer som serverar rustik mat och där vi kan stoltsera med Lunds största utbud av öl och whiskysorter. Onsdagspuben är ett perfekt tillfälle att glömma bort skolans stress med dina kursare och utmanas istället av ett klurigt pubquiz eller att bara dyka upp på fredagspuben som ett härligt avslut på veckan.

Självklart erbjuder vi på Hallands även en hel del annat; lunch varje måndag, brunch på söndagar och vår fantastiska klubb på fredagar. Klubben har en unik kombination med 3 olika barer med olika sortiment som har gjort varje fredag på Hallands populärast i Lund.

Bland de olika utskotten finns även nationstidningen Väderö som ges ut två gånger per termin och som ger de senaste nyheterna och reportagen inom Hallands Nation och Lunds studentliv. Vi kan även erbjuda alla medlemmar idrott i olika former fyra gånger i veckan, café, kör och mycket, mycket mer som ger dig möjlighet att göra din studietid till den roligaste tiden i ditt liv. Som medlem kan du såklart engagera dig på nationen i det utskott som passar dig bäst.

Under läsåret på Hallands återkommer även ett antal större fester såsom Novischfesten och Kvalborg som det enda självklara valet för att fira in våren. Vår egen bal, Bockbalen arrangeras i mars på Grand Hotel i Lund och skapar minnen för livet. I oktober firar vi även vår födelsedag på Hallands Nation, det så kallade Hedviggillet, och för att avsluta året på mysigaste sätt vi kan anordnar vi julfesten.

Hallandsgården erbjuder 98 studentboenden, både korridorer och lägenheter som du som medlem kan söka dig till. Som boenden på huset har du nära till centrum, skola och studentlivet, det vill säga allt i ett!

Varmt välkomna till vår Hallandsfamilj!

Hallands Nation

Thomanders Väg 3, 224 65 Lund

E-post. expen@hallandsnation.se | Hemsida. www.hallandsnation.se