Hallands Nation

Hallands Nation

Hallands Nation är Lunds sport nation! Här blandas studenter från alla fakulteter i enhärlig röra. Vårt hus är alltid fullt av liv och det är lätt att komma in i gemenskapen och lära sig vårt motto: De é kärlek!

Hallands Nation har runt 80 förmän som arbetar för att skapa en trevlig atmosfär och för att du som medlem ska få ut så mycket som möjligt av din studietid i Lund. Hos oss hittar du en av Studentlunds härligaste pubmiljöer där vi serverar god mat och ett av Lunds största utbud av öl och whiskysorter.

Onsdagspuben är ett perfekt tillfälle till att glömma bort skolans stress och istället utmanas av ett klurigt pubquiz tillsammans med kurskamraterna. Lika trevligt är det att gå på vår fredagspub, som ett härligt avslut på veckan. Självklart erbjuder vi på Hallands även en massa annat, som till exempel sallads lunch på måndagar, sportaktiviteter varje tisdag samt torsdag, brunch var tredje söndag och vår fantastiska klubb på fredagar.

Bland våra olika utskott finns även nationstidningen Väderö som utges varje termin. Den bjuder på trevliga reportage och de senaste nyheterna från Hallands Nation och Lunds studentliv. Nationens aktivitets- och trivselutskott anordnar dessutom regelbundet olika aktiviteter av mer stillsam art, som till exempel filmkvällar, yogapass och sushikvällar. Allt detta och mycket, mycket mer ger dig möjlighet till att göra din studietid till den roligaste tiden i ditt liv. Som medlem kan du såklart engagera dig på nationen i det utskott som passar dig bäst.

Varje läsår på Hallands förekommer ett antal större fester, som till exempel Novischfesten och Kvalborg. Kvalborg är en dagsfestival som har blivit ett självklart val för studenter som vill fira in vårens ankomst. Vår egen bal, Bockbalen arrangeras i mars varje år på Grand Hotel och skapar minnen för livet. I oktober firar vi Hallands Nations födelsedag med det så kallade Hedviggillet. För att avsluta året på mysigast möjliga sätt anordnar vi en julfest i december varje år.

Hallandsgården erbjuder 98 studentboenden, i form av både korridorsrum och lägenheter som du som medlem kan ansöka om. Som boende på huset har du nära till både centrum, skola och studentlivet. Ett närmast perfekt läge!

Varmt välkommen till vår Hallandsfamilj!

Kontaktuppgifter