Teknologkåren

Teknologkåren

Teknologkåren är kåren för alla studenter vid LTH inklusive dess doktorander.

Teknologkårens verksamhet är uppdelad i tre ben – Utbildning, Näringsliv och Fritid.

Utbildning:
Vi har studieråd på olika sektioner som kontinuerligt arbetar för att hålla en hög kvalitet på vår utbildning. Dessutom ser vi till att det finns med studenter i LTH:s beslutande organ, och många sektioner erbjuds det studiekvällar. Genom samarbetsorgan som LUS (för kårerna i Lund), Reftec (för Sveriges 7 största teknologkårer) och SFS (för Sveriges studentkårer) ger vi våra medlemmar en röst ända upp på regeringsnivå.

Näringsliv:
Varje år anordnar Teknologkåren södra Sveriges största arbetsmarknadsmässa ARKAD. Vi erbjuder också företagsföreläsningar, branschkvällar och andra events för att vi studenter ska få så bra kontakt med näringslivet som möjligt.

Fritid:
På LTH behöver vi ofta plugga hårt. För att orka med det gäller det att vi har roligt! Teknologkåren anordnar många aktiviteter under året – baler, pubkvällar och buggkurser är bara några exempel. Sektionerna erbjuder många fester men också idrottsaktiviteter och caféverksamhet. Dessutom finns det många föreningar knutna till Teknologkåren som sysslar med allt från klätterväggar till spelkvällar.

Teknologkåren är inte en del av Studentlund, men samtliga studenter är berättigade att gå med i Studentlund. Besök en nation av ditt val för att skriva in dig!

Kontaktuppgifter