Samhällsvetarkåren

Samhällsvetarkåren

Samhällsvetarkåren vid Lunds universitet är studentkåren för dig som studerar vid Samhällsvetenskapliga fakulteten i Lund, Malmö eller Helsingborg. Vi värnar om dina rättigheter som student, bevakar kvaliteten på din utbildning, anordnar sociala evenemang för studenter vid hela fakulteten och hjälper dig knyta kontakt med näringslivet genom våra arbetsmarknadsaktiviteter.

Vårt verksamhetsområde omfattar fakultetens 10 institutioner, Lund University Centre for Sustainability Studies (LUCSUS) samt Graduate School. Som student är du välkommen att engagera dig i någon av våra projektgrupper (kommunikation, bal, novisch, arbetsmarknadsmässa, m.fl.), som studentrepresentant på institutions- eller fakultetsnivå, eller inom någon av våra tre sektioner: Agora (Campus Helsingborg), Pluto (institutionen för kulturgeografi och ekonomisk geografi) och Socionomsektionen (Socialhögskolan). Du kan också kandidera till att representera alla samhällsvetarstudenter i kårens fullmäktige (Representative Assembly), att sitta i vår styrelse och till många andra förtroendeuppdrag. Läs mer här för att få reda på alla sätt du kan bli aktiv i kåren!

Om du någon gång stöter på problem i eller har funderingar om din utbildning, finns kåren här som stöd för dig. Du kan nå oss lätt via mail, eller genom att dyka upp på våra drop-in-tider på tisdagar och torsdagar mellan 11 och 13. På drop-in är du förstås också välkommen om du är nyfiken på kårens verksamhet, är sugen på att engagera dig eller bara sugen på kaffe!

Samhällsvetarkårens hus (som kallas Samvetet) hittar du längst ner i kvarteret Paradis, Sandgatan 9 (G:a Tapetserarverkstaden) mittemot Sociologen (hus G). Här har våra heltidsarvoderade förtroendevalda sitt kontor, och det är en arbets- och mötesplats för våra aktiva medlemmar. Välkommen hit!

P.S. Nyfiken på att veta mer om oss? Kolla in vår hemsida, eller maila en fråga!

Kontaktuppgifter