Evenemang.

Laddar Evenemang

« All Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Konstkväll Lund – Konstsamlingen firar Lunds universitet 350 år

25 maj, 2017 @ 13:00 - 17:00

|Återkommande Evenemang (Se alla)

One event on 21 oktober, 2017 at 19:00

| Gratis

Varmt välkomna till studenternas event under Konstkväll Lund! Följ oss gärna på facebook 🙂

Till denna utställning har vi i Akademiska Föreningens konstsamling försökt fånga och berätta en liten del av universitetets och studentlivets historia med ett urval tavlor ur vår konstsamling.
Ur samlingen har vi försökt plocka ut och belysa olika scener, personer och händelser som finns avbildade och som vi tror kan vara intressanta att dela med oss av. Bland de som är avporträtterade finner vi bland annat filosofen Hans Larsson, den då, unga studenten Anders Österling och Hulda Callmer, som drev ett mycket uppskattat matlag för studenterna. Vi ser Universitetshuset i Johan Johansson tavla ‘Hösttermin’, en liten tavla med gamla observatoriet i stadsparken, och Akademiska Föreningens första byggnad – Sylwanska gården – i Fredrik Krebs tavla ‘Råbygatan, Lund i skymning’. Ur studentlivet ser vi bland annat en scen ur Jubileumskarnevalen 1950 och i Carl Baagöes tavla när studentkåren år 1880 begav sig med ångbåt till Öresund för att hälsa Nordenskiöld och hans skepp Vega.
Några av de konstnärer vars verk är inkluderade i utställningen har också de en relation till universitetsstaden Lund. Dessa inkluderar bland andra Anders Trulson, Tora Vega Holmström, Endis Bergström och Edvard Perséus.

Kort och gott har vi försökt samla små inblickar i olika delar av det akademiska livet utifrån några av tavlorna vi har tillgängliga via Akademiska Föreningens konstsamling – detta för att fira universitets 350 års jubileum!

Plats

Övre Aten i Af-borgen
Sandgatan 2
Lund, 22350 Sverige
+ Google Map
Webbplats:
http://www.afkonst.se/2017/05/17/350/