Evenemang.

Laddar Evenemang

« All Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Studentafton presenterar: Kärlekens kemi – En föreläsning med Ulf Ellervik.

14 mars, 2019 @ 19:00 - 20:30

| SEK50

Studentafton presenterar: Kärlekens kemi – En föreläsning med Ulf Ellervik.

 

Den 14 mars presenterar Studentafton föreläsningen “Kärlekens kemi” med professor Ulf Ellervik. Under aftonen kommer Ellervik bland annat att berätta om den kemiska processen bakom kärlekens tre faser och varför man aldrig är kär längre än 18 månader. Avslutningsvis hålls en sedvanlig frågestund där åhörarna ges möjlighet att bidra till samtalet med egna frågor.

 

Vad är kärlek?

För Ulf Ellervik är svaret självklart. Känslan av kärlek består av kemiska reaktioner i hjärnan som framkallar exempelvis handsvett, röda kinder och hög puls. Genom att utgå från kärlekens roll i vardagen förklarar Ellervik det bakomliggande händelseförloppet som får oss att känna fjärilar i magen.

 

Ulf Ellervik är professor i bioorganisk kemi vid Lunds universitet och intresserar sig för relationen mellan humanism och naturvetenskap. Med sina föreläsningar strävar han efter att koppla samman kemi med det alldagliga livet och samtidigt göra naturvetenskapen tillgänglig för alla. Ellervik har tidigare medverkat i både Sommar i P1 och Skavlan. Han har gett ut ett flertal böcker varav Ond Kemi belönades med TT-priset 2010.

 

Evenemanget är gratis för medlemmar i Studentlund och dessa platser släpps i dörren, först till kvarn råder. För övriga gäller ordinarie förköp.

 

Aftonen äger rum i Athen med start 19:00(..) och följs av en frågestund.

 

När: 14 mars 2019 kl. 19(..).

Var: Athen, AF-borgen.

Pris: Evenemanget är gratis för medlemmar i Studentlund och dessa platser släpps i dörren, först till kvarn råder. För övriga gäller ordinarie förköp.

Biljettköp: https://www.nortic.se/tickets/event/21316, via studentafton.se eller  Studentinfo i AF-borgen.

 

Detaljer

Datum:
14 mars, 2019
Tid:
19:00 - 20:30
Pris:
SEK50
Webbplats:
https://www.nortic.se/tickets/event/21316

Arrangör

Studentafton
E-post:
Kontakt@studentafton.se
Webbplats:
www.studentafton.se

Plats

AF Borgen
Sandgatan 2
Lund, Sverige
+ Google Map