Evenemang.

Laddar Evenemang

« All Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Om bin & människor – Studentafton med författaren Lotte Möller

10 maj, 2019 @ 17:30 - 19:00

| SEK50 – SEK60

Den 10 maj anordnas en studentafton med författaren Lotte Möller. Samtalet kommer att kretsa kring människans relation till bin, ett ämne Möller skriver om i sin senaste bok. Avslutningsvis hålls en sedvanlig frågestund där åhörarna ges möjlighet att bidra till samtalet med egna frågor.

 

Nyligen gav Lotte Möller ut boken “Bin och Människor”, ett resultat av det mångåriga intresset för bin som uppkom i samband med en räddningsaktion av en bikoloni under 80-talet. Boken beskriver relationen mellan bi och människa från antiken till nutid, och redogör bland annat för kontroversen som uppstod när bikupans ledare visade sig vara en drottning och inte en kung som tidigare befarat. Boken avhandlar även den mystiska bidöden; hur påverkas människan om den vilda trädgårdsmästaren försvinner?

 

Författaren Lotte Möller har genom sin karriär skrivit en rad böcker om trädgårdens betydelse för människan. Titlar som “Trädgårdens natur”, “Tankar om trädgården” och “Citron” skildrar trädgårdens och växtlighetens kulturhistoriska relation till mänskligheten och samhället. Hon har tilldelats tilldelats bland annat Linnépriset och H.M Konungens medalj av 8:e storleken i högblått band för sina kulturella insatser. Möller var även under 60-talet den första kvinnliga förmannen i Studentaftonutskottets historia och tog emot gäster såsom författaren Vilhelm Moberg och statsminister Tage Erlander.

 

Aftonen äger rum i Stora Salen med start 17:30(..) och följs av en frågestund.

 

När: 10 maj 2019 kl. 17:30(..).

Var: Stora Salen, AF-Borgen.

Pris: 50 kr för medlemmar i Studentlund, 60 kr för övriga.

Biljettköp: Via studentafton.se/biljetter eller direkt på Nortic.se via denna länk: https://www.nortic.se/tickets/event/22338

 

Varmt välkomna!

 

Detaljer

Datum:
10 maj, 2019
Tid:
17:30 - 19:00
Pris:
SEK50 – SEK60
Webbplats:
https://www.nortic.se/tickets/event/22338

Arrangör

Studentafton
E-post:
Kontakt@studentafton.se
Webbplats:
www.studentafton.se

Plats

Stora salen, AF-borgen
Sandgatan 2
Lund, 22350 Sverige
+ Google Map