Evenemang.

Laddar Evenemang

« All Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Människa & Maskin – Studentafton med Hannes Sjöblad

20 februari, 2019 @ 19:00 - 20:30

| SEK50 – SEK70

Människa & Maskin – Tekniska möjligheter och etiska dilemman       

Bortom de mänskliga gränserna med biohackern och transhumanisten Hannes Sjöblad.

Den 20 februari gästas Studentafton av biohackern och transhumanisten Hannes Sjöblad. Aftonen kommer att kretsa kring hur ny teknologi flyttar fram gränserna för människans potential, och vilka etiska dilemman detta för med sig. Kommer teknologin att skapa ett nytt klassamhälle eller jämna ut orättvisor mellan människor?  Moderator för aftonen är vetenskapsjournalisten och biologen Torill Kornfeldt.

Biohacking är en subkultur inom biologi och livsvetenskap som kännetecknas av en gör-det-själv-kultur. Biohackare experimenterar med allt från bärbara sensorer och chipimplantat till hemmabyggda DNA-labb, allt med målet att expandera människokroppens biotekniska möjligheter. Rörelsen är kontroversiell och har kritiserats för en brist på etiska grunder och reglerande ramverk.

Hannes Sjöblad är en av grundarna av det svenska biohackernätverket BioNyfiken och arbetar som Chief Disruption Officer vid innovationshuset Epicenter i Stockholm. Sjöblad är en internationellt framstående förespråkare av biohacking, och med hjälp av sin egen kropp demonstrerar han disciplinens möjligheter. Sjöblads arbete om nära- och inomkroppslig teknik har omskrivits av bland annat Wired, CNN och BBC. 2016 höll han ett TED-föredrag om vår gemensamma framtid som uppgraderade människor.

Moderator för aftonen är Torill Kornfeldt, biolog och vetenskapsjournalist som 2016 gav ut boken “Mammutens återkomst”. Kornfeldt är tidigare doktorand i biologi vid Lunds universitet och har arbetat på bland annat Dagens Nyheter och Sveriges Radio.

Aftonen äger rum i Lilla Salen på AF-Borgen med start kl.19:00(..). I vanlig ordning avslutas aftonen med en frågestund där du som åhörare ges möjlighet att bidra till samtalet med dina egna frågor.

När: Den 20 februari 2019 kl. 19(..).

Var: Lilla Salen, AF-Borgen.

Pris: 50 kr för medlemmar i Studentlund, 70 kr för övriga.

Biljetter köps via Studentinfo i AF-Borgen eller via studentafton.se.

Varmt välkomna!

Detaljer

Datum:
20 februari, 2019
Tid:
19:00 - 20:30
Pris:
SEK50 – SEK70
Webbplats:
https://www.nortic.se/tickets/event/20988

Arrangör

Studentafton
E-post:
Kontakt@studentafton.se
Webbplats:
www.studentafton.se

Plats

Lilla Salen, AF bogen
Sandgatan 2
Lund, Skåne 22350 Sverige
+ Google Map