Evenemang.

Laddar Evenemang

« All Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Lindy Hop Dance for Beginners 1/2 | Kristianstads Nation

4 oktober, 2016 @ 18:00 - 19:30

Kom och lär dig Lindy Hop på Kristianstads Nation!

Lindy Hop är en jazzdans från 30-talets Harlem! Dansen bygger mycket på improvisation och rytm och är riktigt beroendeframkallande. Man dansar i par där en person för och den andra följer, men till skillnad från andra pardanser kan båda i paret improvisera. Lindy Hop är framförallt en social dans som botar även den mest blyge.

Det blir fyra lektioner uppdelade i två delar: Två lektioner på grundnivå (detta är del ett av två) och två på social nivå (datum och event kommer senare). De första två går igenom grunderna för dansen och man får testa olika kombinationer av grundsteg både själv och medpartner.

De två efterföljande lektionerna fokuserar mer på avancerade steg och hur man för och följer dem. Den sociala nivån gör dansen lite mer intressant och framförallt social. Vi lovar att alla kommer att kunna bjuda upp vem som helst på lite lindy! För att optimera inlärningsförmågan och maxa swingkänslan rekommenderas att alla deltagare ska vara lite finklädda, tänk att du ska vara snygg på dansgolvet. Dress code är fina skor, skjorta, slips, kostymbyxa, klänning, kjol eller liknande. Gympadojjor och träningskläder är inte okej. För att ge samtliga gäster bästa möjliga upplevelse kommer en liten kontroll göras i dörren. Så fixa frisyren, borsta skorna, stryk din bästa festskjorta eller klänning och kom till Kristianstads Nation för att swinga loss till storbandsjazz, som kommer livestreamas i högtalarsystemet. Vi lovar att alla kommer dansa när kvällen är kommen.

För att anmäla dig skriv ditt namn i kommentarsfältetet i vårt facebookevent via länken: https://www.facebook.com/events/1156816057742581/

Detaljer

Datum:
4 oktober, 2016
Tid:
18:00 - 19:30

Plats

Kristianstads Nation
Tornavägen 7
Lund, 223 63 Sverige
Telefon:
046-14 80 18
Webbplats:
www.krnation.se

Arrangör

Kristianstads Nation
Telefon:
046-14 80 18
E-post:
expen@krnation.se
Webbplats:
www.krnation.se