Evenemang.

Laddar Evenemang

« All Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Jesperspexets “Den stora schismen”

11 september, 2015 @ 19:00 - 22:00

|Återkommande Evenemang (Se alla)

An event every day that begins at 19:00, repeating until 12 september, 2015

| SEK120 – SEK160

1300-talet, Europa. Pesten har skördat miljoner människors liv och kyrkan hävdar att katastrofer som denna bara drabbar folk med syndigt leverne. Att bli välsignad av påven kanske löser problemet, men vem är egentligen påve? Efter tvister mellan de franska och italienska kardinalerna är schismen ett faktum och katolska kyrkan sitter med två överhuvuden, två påvar. På ena sidan den italienska genomhelige påven Urban och på andra den franske påven Clemens, slaktaren av Cesena. För att komma vinnande ur schismen gäller det att hålla sig levande och tjäna flest helighetspoäng. Det blir en hård kamp där det goda står mot det onda. Käppar sätts i hjulen för de båda påvarna av en hämndlysten hertiginna, katolska kyrkans klantigaste livvakter, en konfirmandgrupp på studiebesök i Vatikanen och en lönnmörderska med lite för snabba reflexer.

Allt det och mycket mer i Jesperspexets “Den stora schismen” som nu återuppsätts denna höst efter en lyckad vår med samma spex. Men med nytt folk på scen kan det blir det som en bättre repris!

Biljetter:
120 kr för medlemmar i Studentlund och
160 kr för ordinarie.
Biljetter kan köpas av spexmedlemmar, i studentinfo i AF-borgen, på http://biljett.studentlund.se/ samt i entrén en timme innan föreställningen.

Detaljer

Datum:
11 september, 2015
Tid:
19:00 - 22:00
Pris:
SEK120 – SEK160
Webbplats:
http://biljett.studentlund.se/

Plats

Stora salen, AF-borgen
Sandgatan 2
Lund, 22350 Sverige
+ Google Map

Arrangör

Jesperspexet
E-post:
info@jesperspexet.org
Webbplats:
jesperspexet.org