Evenemang.

Laddar Evenemang

« All Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Äldst, yngst eller mittemellan? – Studentafton om syskondynamik

9 oktober, 2019 @ 19:00 - 20:30

| SEK50 – SEK80

Den 9 oktober anordnas en studentafton med författaren och beteendevetaren Elisabeth Schönbeck. Aftonen kommer att kretsa kring ett ämnesområde som hamnat utanför vårt psykologiska fokus – hur placeringen i din syskonskara påverkar dig genom livet. När vi talar om vad som påverkar oss i barndomen tas ofta våra föräldrarelationer upp, men våra syskonrelationer präglar oss minst sagt lika mycket. Det vi tränat på sedan vi var små blir vi i allmänhet bäst på.

Leder du auktoriteter eller är du en äventyrslysten rebell? Varför är det så många storasyskon i regeringen, men mest småsyskon som ställer upp i Idol? Nobelpristagare är med få undantag det förstfödda barnet. De flesta chefer är äldsta barn och inte sällan gifter sig en lillebror med en storasyster. Schönbeck menar på att det finns ett tydligt samband mellan syskonplacering och hur vi fungerar som människor i vardagen. Det ger oss tydliga roller som är svåra att ta sig ur, både på jobbet och privat. Hon beaktar även vikten av den individuella miljön, då det finns många variabler att ha i åtanke vid en beteendeanalys av syskon – exempelvis konstellationen i en syskonskara, som bara systrar eller bara bröder.

Elisabeth Schönbeck, författare till boken ”Äldst, yngst eller mittemellan” förklarar denna tankeväckande afton varför just din plats i syskonskaran betyder mycket mer än vad du tror. Hon arbetar sedan 20 år tillbaka med att hålla kurser och föredrag om syskonrelationer och anlitas ofta av medierna som expert i ämnesområdet.

Aftonen äger rum i Athen med start 19:00 (..). I vanlig ordning avslutas den med en frågestund där du som åhörare har möjlighet att bidra till samtalet med dina egna frågor.

När: 9 oktober 2019 kl.19:00
Var: Athen, AF-borgen Lund
Pris: 50 kr för medlemmar i Studentlund, 80 kr för övriga.
Biljettköp: Biljetter säljs på studentafton.se/biljetter och hos Studentinfo i AF-borgen.

Biljettlänk: https://www.nortic.se/dagny/event/24392

Varmt välkommen själv eller tillsammans med ditt syskon!

Detaljer

Datum:
9 oktober, 2019
Tid:
19:00 - 20:30
Pris:
SEK50 – SEK80
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://www.nortic.se/dagny/event/24392

Arrangör

Studentafton
E-post:
Kontakt@studentafton.se
Webbplats:
www.studentafton.se