Lunds Nation

Lunds Nation

Lunds nation är den största nationen i Lund med ca 4000 medlemmar. Nationens belägenhet på Agardhsgatan 1 i centrala Lund gör nationen till en av de fyra citynationerna.  Varje vardag serveras lunch kl 12.00 och på lördagar och söndagar kan man komma och njuta av vår mysiga helgbrunch kl 12. På udda torsdagar och alla lördagar har nationen nattklubb, med varierande koncept, allt från houseklubben Wonderland till den nostalgiska klubben Retro som blandar modern musik med retropop. En gång i månaden anordnas även TemaTorsdag, en pub/restaurang med varierande teman. På lördagar finns också möjlighet att boka vår trerätterssittning, boka via mail på notarie@lundsnation.se.

Utöver mat- och nattklubbsverksamhet anordnar nationen andra större fester. Varje termin inleds med novischfesten (en sittning för alla nya medlemmar). På hösten följs den av en Oktoberfest för att fira denna klassiska bayerska högtid. Under november infaller den skånska högtiden Gåsfesten och terminen avslutas med vår populära julfest. Under våren anordnas nationens bal Finnfesten, vår allra största begivenhet. Senare under terminen uppmärksammas Kvalborg och Första maj.

Förutom nationens aktiviteter erbjuder nationen även bostäder. I studentbostadshuset på Agardsgatan finns 128 enkelrum och 22 lägenheter och på det nyöppnade huset Arkivet på Arkivgatan finns ytterligare 126 nybyggda studentbostäder. Kontakta våra husförmän påhus@lundsnation.se ifall du har frågor om våra bostäder.

På Lunds Nation finns verkligen något för alla sinnen, varmt välkommen!

Lunds Nation

Agardhsgatan 1, 223 51 Lund

E-post. info@lundsnation.se | Hemsida. www.lundsnation.se